Η εταιρεία μας εγκαθιστά συστήματα Αντιεκρηκτικού Τύπου.

Η Ε.ΗΛΕ διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδικευμένο προσωπικό για τέτοιου είδους έργα, αναλαμβάνοντας την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρολογικών εφαρμογών αντιεκρηκτικού τύπου ΑΤΕΧ, σε χώρους κατά τους οποίους υπάρχει πιθανός κίνδυνος έκρηξης ή/και εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η εταιρεία μας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες για τις Εγκαταστάσεις Αντιεκρηκτικού Τύπου και την συντήρηση του εξοπλισμού τους, επιλέγοντας τα ποιοτικότερα υλικά της αγοράς, για την προστασία των εργαζομένων μας πρωτίστως, αλλά και των υλικών/προϊόντων και εγκαταστάσεων μας, από τον κίνδυνο πιθανής έκρηξης ή/και πυρκαγιάς.

egkatastaseis antiekriktikou tipou text final

Τα περισσότερα συστήματα Εγκαταστάσεων Αντιεκρηκτικού Τύπου διαθέτουν τέσσερις παράγοντες επιτυχίας και οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Ανίχνευση

  • Καταστολή

  • Μονάδα Διαχείρισης

  • Εφαρμογές Περιορισμού Χώρου

Κάποια αντιεκρηκτικά συστήματα διαθέτουν και συστήματα απομόνωσης με χρήση χημικών και μηχανισμών, για την αποφυγή υψηλής πίεσης ή της διέλευσης της φλόγας μέσω σωληνώσεων ή συνδεόμενων αγωγών, που οδηγούν σε άλλες περιοχές των εγκαταστάσεων μας με εξοπλισμό. Αυτά τα συστήματα απομόνωσης ουσιαστικά ενεργοποιούνται εντός πέντε χιλιοστών του δευτερολέπτου, από τον εντοπισμό ύπαρξης έκρηξης ή πυρκαγιάς.

Οι συσκευές ανίχνευσης έκρηξης λειτουργούν με την αναγνώριση των προειδοποιητικών σημάτων ύπαρξης έκρηξης ή πυρκαγιάς. Αυτές οι συσκευές είναι υπεύθυνες για το πότε θα πρέπει να ενεργοποιηθεί το σύστημα καταστολής και/ή το σύστημα απομόνωσης έκρηξης. Έτσι, οι συσκευές ανίχνευσης έκρηξης διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αποφυγή ή περιορισμό εκρήξεων και πυρκαγιών, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές σωματικές βλάβες, αλλά και υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις μας.

Τα συστήματα καταστολής εκρήξεων σχεδιάζονται για την αναγνώριση και καταστολή εκρήξεων, προτού οδηγηθεί η κατάσταση σε πλήρη καταστροφή. Το σύστημα αυτό είναι ουσιαστικό για την αποφυγή ή/και μείωση τραυματισμών, θανάτων και υλικών ζημιών.

Τα συστήματα απομόνωσης εκρήξεων λειτουργούν για την αποφυγή διαφυγής μιας πυρκαγιάς από το σημείο που προκλήθηκε σε κάποιο άλλο, μέσω της χρήσης χημικών εμποδίων και βαλβίδων απομόνωσης εκρήξεων, οι οποίες είναι καίρια ανταποκρίσιμες. Αυτά τα συστήματα λειτουργούν άψογα σε συνδυασμό με τα συστήματα εξαέρωσης εκρήξεων.

Η μέθοδος απομόνωσης με χρήση χημικών περιλαμβάνει την απελευθέρωση ενός παράγοντα, ώστε η απομόνωση έκρηξης να εξομαλύνει την πυρκαγιά, αποτρέποντας την από το να εξαπλωθεί σε άλλο εξοπλισμό ή/και περιοχές των εγκαταστάσεων μας.

Τα συστήματα εξαερισμού εκρήξεων υπηρετούν προσφέροντας προστασία από υψηλή πίεση, προερχόμενη από βιομηχανικό κίνδυνο έκρηξης, δημιουργώντας μια δίοδο διαφυγής των επεκτεινόμενων αερίων της έκρηξης.

Δείτε μερικά απο τα έργα μας:

Ποιούς αφορά κατά κύριο λόγο

Συνθήκες πιθανής έκρηξης, συνέπεια διαφόρων λόγων, μπορούν να δημιουργηθούν σε αρκετούς εργασιακούς χώρους, όπως:

  • Βιομηχανίες Χημικών.

  • Βιομηχανίες πετρελαιοειδών & αερίων.

  • Βιομηχανίες μετάλλων.

  • Νοσοκομεία.

  • Εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων.

  • Αποστακτήρια & Ποτοποιίες.

  • Σταθμοί & υποσταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Αποθήκες πυρομαχικών.

  • Αποθήκες υγρού καυσίμου & εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού.

  • Βαφεία.

  • Πλοία.

  • Μαγειρεία.

Τέτοιες εγκαταστάσεις ελλοχεύουν κίνδυνο διαρροής των υλικών τους, με αποτέλεσμα, λόγω της παρουσίας οξυγόνου στον αέρα, να δημιουργηθεί ανάφλεξη και κατά συνέπεια έκρηξη. Αυτό ισχύει για αέρια, ατμούς, σταγονίδια και σκόνες διαφόρων υλών, οι οποίες σε συνδυασμό με την ευρέως χρησιμοποιούμενη στις βιομηχανίες ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να προκαλέσουν σπινθήρες ή τη δημιουργία θερμών επιφανειών, όπου όταν έρθουν σε επαφή με τις ανωτέρω μορφές των διαφόρων υλών, σε συνδυασμό με το οξυγόνο, να υπάρξει ανάφλεξη και κατά συνέπεια έκρηξη ή/και εμφάνιση πυρκαγιάς.

Σκοπός μιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης αντιεκρηκτικού τύπου ΑΤΕΧ, σε τέτοιου είδους εγκαταστάσεις, είναι η μείωση του κινδύνου της δημιουργίας συνθηκών έκρηξης ή/και πυρκαγιάς, εντός ενός αποδεκτού επιπέδου.

Δείτε επίσης:

Υποσταθμοί

Φωτισμός

Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις